Korrekt logga

Nu har jag lagt in korrekt logga som sidhuvud. Har också ändrat lite på ordningen på menyerna

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Kritik av nyliberalismen

I mitt gamla husorgan, Sydsvenskan, hittade jag ett inlägg om nyliberalismen. Det gick ut på att den inte fungerade och i själva verket ledde till större klyftor i samhället än den utjämning man påstår ska ske. Klimatkrisen kräver nu en annan ordning, men artikeln säger inte så mycket om denna. Men där finns lite referenser till Popper och Soros.

Publicerat i Ekonomi | Lämna en kommentar

Skrämselpropaganda

Läste det här i aftonbldet: https://www.aftonbladet.se/debatt/a/OpX0Jw/stall-om–alternativet-ar-utrotning-pa-jorden?fbclid=IwAR0PhH1P2hMKfgF4JbOawAkNN6dHzhfWqP4wf2xhrI7h2QKhSzdMSi0Z3Rw

Aftonbladet refererar till den här artikeln: https://www.extinctionrebellion.se/wp-content/uploads/2019/11/Klimatkrisen-webb-enkelsidor.pdf

Jag har dock en känsla (OBS:Känsla!) av att de tar i alldeles för mycket! Det kan lätt bli back-fire i den meningen att politikerna säger att detta är ett antal förvirrade forskare och framförallt: Det är ingen fråga som ger några väljare! <och där har vi demokratins dilemma!

Publicerat i Politik | Lämna en kommentar

Elbilar

Det hävdas ibland att elbilar inte alls är så miljövänliga som man tror; att det går åt fruktansvärt mycket CO2 för att framställa batteriet. Sanningen är att en elbil i genomsnitt släpper ut hälften så mycket CO2 som en vanlig bil och batteriet står för 15% av detta. Jag har en presentation av detta.

Publicerat i Elbilar | Lämna en kommentar

Nötkött

Det hävdas ju att nötkött orsakar jättestora utsläpp av Co2-ekvivalenter. Jag hittade en artikel som redde ut det där ordentligt för svenska och danska nötdjur och det visade sig faktiskt nästan vara tvärtom. Jag har gjort en sammanfattning av min presentation. Och det finns även en video till detta. Den är på 24 min.

Publicerat i Kött | Lämna en kommentar

Sveriges utsläpp

Naturvårdsverket och SCB gör beräkningar över de totala utsläppen i Sverige. Jag har en text om det. Det är en pdf-fil med en del tabeller och bilder. Det är en sammanfattning av ett möte i klimatcirkeln.

Publicerat i Klimat, Utsläpp generellt | Lämna en kommentar

Koldioxidbudget

Jag hörde lördaxintervjun med Isabella Lövin och kom plötsligt på en sak, som nog säkert har diskuterats, men jag tror inte det är infört. Tanken är att kommunen ska upprätta en koldioxid-budget på i princip samma sätt som en vanlig budget. Varje förvaltning får sig tilldelat x kg CO2-ekvivalenter som de ska hålla sig under. Om de överskrids så blir det viten…

Utsläppen kan beräknas enligt en kommunal modell baserad på det bilar man använder, den uppvärmning man använder, den mat som konsumeras, den el som konsumeras, det avfall som produceras och de extra transporter som förvaltningen kräver. Säkert finns det fler saker att sätta upp.

Men sedan ska det hela följas upp och det kan bli problem. Om en skola t.ex. producerar x kg matavfall varje år, men detta matavfall rötas till biogas, hur ska man då räkna CO2-ekvivalenter? Om en fastighet förbrukar kopiöst mycket ström, men denna ström är grön, dvs framställd ute fossilt engagemang, hur ska CO2-ekvivalenter då beräknas?

Jag tänker att vi kan utarbeta ett väl genomtänkt förslag och sedan lämna in det som en folkens motion. Det finns en sådan möjlighet, men den är väl dold. Och därför inte speciellt använd.

Såg just på TV att Borås redan har en koldioxidbudget. Utsläppen ska minska med 16% per år!

Publicerat i Borås kommun, Politik, Uncategorized | Lämna en kommentar

Problem med sidan

Just nu är det problem med sidan. Jag kan lägga in sidor, göra inlägg och se sidan under adressen http://perflensburg.se/PV Men min egen hemsida ser jag inte! Och jag vr tvungen att ominstallera WordPress och det har nu pågått i flera timmar. Nånting måste ha hängt sig men jag jobbar vidare!

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar