Detta är berättelsen om semestern år 2009. Den omfattar tiden från 27 juni till 24 juli, alltså nästan en månad. Den sträcker sig från Bodö i norr till Lund i söder, från milsvida skogar i inre Norrland till glittrande fjärdar på västkusten.

Per Flensburg

Mina fotoalbum

Det fanns ett antal fasta datum vi måste rätta oss efter. Med ”vi” menas undertecknad, Per Flensburg, min flickvän Eva, vanligtvis känd under namnet Harriet Williams och min yngsta dotter Carolinne. Vi kunde åka tidigast 27 juni eftersom Harriets dotter Elna hade födelsedag 26 juni. Vi måste vara i Lund den 11 juli på Nonna Inga Riccis 85-årsdag och sedan skulle jag vara med Carolinne från 12 juli till 25 juli. Harriet har mormorsvecka från 20 juli.

Grovplanering var så här:

•Från 27/6 till 10/7 åker Per och Harriet upp till Harriets ”extraflicka” Edita, som är överläkare i Bodø. På vägen dit hälsar vi på Pers bekanta i Tärnaby.

•11/7 är Per och Harriet på Nonnas kalas i Lund och på kvällen tar vi med oss Carolinne till Sjuntorp. Per och Carolinne är själva i Sjuntorp i början av veckan och gör utflykter därifrån. Det visade sig bli till Läckö slott och till Hindens rev.

•Senare halvan av veckan 13-18 juli är vi med Harriet och ser antingen på skärgården eller Göteborg. Det blev en utflykt med övernattning i Marstrand och en tur till Åstol i Peters (Harriets bror) snabba båt.